Hoppa till innehållet

ETC Växjö

Återkallad semester blev droppen för personalen

Både barnmorskorna och deras arbetsgivare är oroliga för patientsäkerheten i samband med förlossningar. Det råder barnmorskebrist och Region Kronoberg vill tackla det med att ändra på barnmorskornas semestrar så att de får mindre ledigt i sommar.
Både barnmorskorna och deras arbetsgivare är oroliga för patientsäkerheten i samband med förlossningar. Det råder barnmorskebrist och Region Kronoberg vill tackla det med att ändra på barnmorskornas semestrar så att de får mindre ledigt i sommar. Bild: Bild: Anders Ahlgren / SvD / TT

ETC Växjö.

Det råder brist på barnmorskor i Region Kronoberg vilket har lett till hög arbetsbelastning för den ordinarie personalen. I förra veckan lade arbetsgivaren fram ett förslag om återkallad semester för barnmorskorna, som redan tidigare hade fått nog.

För att täcka upp för hela sommarperioden vill arbetsgivaren att barnmorskorna kortar sina semestrar. Förra veckans MBL-förhandling med Vårdförbundet slutade i oenighet och känslorna bland barnmorskorna är upprörda.
– De har dragit minst en vecka på alla. I mitt fall, jag börjar min semester nu i juni, så är det ganska sent ute, säger en barnmorska som vill vara anonym av rädsla för att förlora sitt jobb.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Växjö!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från
Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från
Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från
Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00