Kultur & Nöje.

2017-06-22 20:53
 • Musica Vitae gör intåg i sommarhagen tillsammans med inte bara Wilhelm Peterson     Berger utan också med närproducerad musik från till exempel Huseby. Bild: Alexander Mahmoud
  Musica Vitae gör intåg i sommarhagen tillsammans med inte bara Wilhelm Peterson Berger utan också med närproducerad musik från till exempel Huseby.
 • Clowner utan gränser är på folkparksturné med cirkusartister, clowner och musiker. Det blir ett riktigt cirkuskalas där den som vill får prova att göra cirkuskonster. Bild: Anna Huerta
  Clowner utan gränser är på folkparksturné med cirkusartister, clowner och musiker. Det blir ett riktigt cirkuskalas där den som vill får prova att göra cirkuskonster.

Scensommar hela sommaren

Sommarlovet är redan en vecka gammalt och sommaraktiviteterna trängs om hörnet. Och vi behöver inte vänta till sensommaren för att njuta av Scensommar.

Växjö kommuns gratisutbud av kultur och nöjen – Scensommar – arrangeras i år för tredje gången. Drygt 50 arrangemang äger rum över hela kommunen – och även i Alvesta kommun, vilket är nytt för i år.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Alvesta och Växjö ligger tio minuter från varandra. Det är ett unikt läge egentligen och vi behöver ta tillvara den möjligheten, inte minst behöver vi samarbeta mer genom kulturen så att vi kan erbjuda invånare och arrangörer bättre förutsättningar. Tillsammans blir vi starkare och även regionen blir starkare. Vi har olika förutsättningar men jag ser mer att vi kompletterar varandra. Sedan vill vi få besökarna att turista och upptäcka nya platser på hemmaplan, säger Nicolas Hansson, kulturchef i Växjö kommun, i ett pressmeddelande.

Barnteater, populärmusik, nycirkus, gatuteater, klassisk musik och jazz. Bland annat. Det är vad som bjuds med start på måndag och en bit in i augusti.

För den som gillar musik är utbudet brett. Till onsdagskonserterna i Linnéparken kommer bland andra Thomas Stenström, Ebbot Lundberg & The Indigo Children, Maia Hirasawa och Sophie Zelmani. Den som vill röra sig något utanför den populärmusikaliska fåran kan se fram emot jazz-funk-vispop med Oui Monsieur, Georg ”Jojje” Wadenius för alla åldrar, klassiskt med Musica Vitae, schlager med Damorkestern. Till exempel.

Barnaktivitererna är många och njutbara även för äldre barn. Badorkestern bjuder på vattenlåtar, Clowner utan gränser låter alla som vill prova på cirkustrix och det blir både dans, teater och marionetter. Många barn känner säkert också igen Gaston och Caligari från det populära barnprogrammet Mysteria i Barnkanalen. Dem finns det hela fyra chanser att se i både Växjö och Alvesta kommuner.