INFO OM ETC.

2017-07-31 08:29
”Det fyller ett tomrum på ett sätt som jag vet att många här har längtat efter”, säger Kicki Rydemalm, butiksansvarig för ETC:s nya bokcafé i Växjö. Bild: Mats Peterson
”Det fyller ett tomrum på ett sätt som jag vet att många här har längtat efter”, säger Kicki Rydemalm, butiksansvarig för ETC:s nya bokcafé i Växjö.

ETC:s nya bokcafé i Växjö ska samla gräsrötterna

I morgon är det dags för Växjö att få ett alldeles eget bokcafé i ETC:s regi. Det blir en mötesplats där Växjöborna kan fika, läsa böcker och tidningar och köpa klimatsmarta prylar.

”Det finns en kraft och ett engagemang bland gräsrötterna i Växjö. Nu får de äntligen en mötesplats som kan samla dem”, säger Kicki Rydemalm, som är butiksansvarig.

 

Mitt i Växjö, på Klostergatan 9, öppnar snart ETC:s nya bokcafé. I morgon går startskottet för Växjös nya mötesplats.

– Det är ett café och en butik på samma gång. Här kan man köpa böcker och tidningar, men också fika och köpa nyrostat kaffe och klimatsmarta prylar, berättar Kicki Rydemalm.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Hur skiljer sig ETC bokcafé från ett vanligt café?

– Jag tänker att bokcaféet är en mötesplats, att helheten av böcker, tidningar och klimatsmarta prylar gör det till en inspirerande plats. Där kan man samlas och få idéer om samhälls- och miljöfrågor, inte minst genom de arran­gemang och träffar som kommer att äga rum.

– På ett sätt tänker jag att vi håller liv i den gamla anslagstavlan, där man kan hitta information, till exempel om kommande arrangemang och prylar. Dessutom kan man hyra mötesrum i lokalen.

Ingen slump

Att ETC bokcafé öppnar just i Växjö är ingen slump, säger Kicki Rydemalm.

– I maj i år kom det första numret av ETC:s lokaltidning i Växjö och tanken är att ETC ska ha ett bokcafé i varje stad som har en lokaltidning.

Kicki Rydemalm berättar att hon tror att Växjöborna kommer att välkomna ETC bokcafé med stor entusiasm.

– Det fyller ett tomrum på ett sätt som jag vet att många har längtat efter. Växjö har utnämnts till en av EU:s grönaste städer och det finns en riktig kraft och ett engagemang bland gräsrötterna här, därför har vi kommit igång tidigt. ETC bokcafé kommer att bli en mötesplats som äntligen kan samla dem. Det är inte bara kaffe på ett konditori, även om det också kan vara väldigt trevligt – här finns ett riktigt engagemang.

Vad har du själv för förhållande till ETC?

– Jag gillar drivet i ETC. Jag är själv väldigt miljö- och återbruksengagerad, jag bygger ett eget ekohus, så för mig, precis som för ETC, är solceller en hjärte­fråga. I Växjö är också stads­odling väldigt stort, drömmen är att vi ska kunna bygga solcellsdrivna växthus i det projektet. Nu när ETC bokcafé finns här så finns det också en plats där vi kan se till att idéerna blir verklighet.

ETC bokcafé i Växjö

I morgon, den 1 augusti, öppnar ETC bokcafé i Växjö.

Just i morgon öppnar cafét klockan 12, men dagarna efter kommer det att öppna klockan 10, säger Kicki Rydemalm.

Sedan tidigare finns ett ETC bokcafé på St Paulsgatan 14 på Södermalm i Stockholm.

På båda platserna finns café och butik, samt möjlighet att hyra mötesrum.